تصویر مقاله تفاوت دوغ شتر با دوغ گاو

تفاوت­های دوغ شتر با دوغ گاوی در چیست؟

 

دوغ گاوی

دوغ­های گاوی به روش سنتی در روستاها تهیه می­شوند. مردم روستا با استفاده از ماست و به همراه کیسه­های پوستی دوغ تولید می­کنند. این روش ممکن است از نظر آلودگی پوست برای سلامت بدن مضر باشد به همین دلیل توصیه می­شود که دوغ را در خانه بصورت خانگی با ماست­های محلی تهیه نمایید.

برای طعم دادن به دوغ از نعنا، کاکوتی، پونه و یا گلبرگ­های خردشده گل محمدی می­توان استفاده کرد.

  • آیا دوغ جایگزین شیر می­شود؟

دوغ یکی از فرآورده­های شیری است که با ترکیب ماست، آب و مقداری نمک تشکیل شده است. دوغ جایگزین مناسبی برای شیر نیست زیرا که ارزش غذایی کمتری نسبت به شیر دارد ولی برای کسانی که توان تحمل لاکتوز شیر را ندارند گزینه­ی مناسبی به شمار می­آید.

  • دلیل خواب­آور بودن دوغ چیست؟

ماده­ای به نام پپتید که در کازئین و پروتئین شیر وجود دارد باعث و بانی این خواب آلودگی می­شود.

  • چگونه فاسدی دوغ را می­توان تشخیص داد؟

کپک­ها و مخمرها دلایل اصلی فاسد شدن دوغ می­باشند. مخمرها با ایجاد گاز در دوغ رشد می­کنند و در طعم آن تغیراتی ایجاد می­کنند ولی در کل تاثیر بسیارمضری در سلامت انسان ندارند.

ولی کپک­ها دوغ را آلوده می­کنند و رشد آن­ها باعث تغییر در رنگ و طعم دوغ می­گردد.

نکته : برای جلوگیری از فاسدشدن دوغ آب را در محیط یخچال قرار دهید.

  • چرا با قرارگرفتن دوغ در دمای محیط گازدار می­شود؟

زیرا که در محیط میکروارگانیسم­هایی وجود دارند که رشد آن­ها در محیط به طور طبیعی باعث به وجود آمدن گاز می­شود. امکان دارد این میکروارگانیسم­ها در ظرفی که شما دوغ را تهیه کرده­اید وجود داشته باشند که باعث گازدار شدن دوغ خواهد شد.

  • مصرف بی از حد دوغ مضر است؟

البته که مصرف بی از اندازه هر ماده غذایی برای بدن مضر است. دوغ هم جزء همان مواد غذایی است. در همه ­ی شرایط، رژیم غذایی باید جوری برنامه ریزی شود که هیچ تاثیر منفی یا نامطلوبی در بدن ایجاد نکنند.

از جمله فواید دوغ گاوی

  • حاوی کلسیم و مواد معدنی
  • دارای ویتامین، پروتئین و چربی

دوغ شتر

شیر و دیگر لبنیات ( از جمله دوغ ) شتر از لبنیات گاو و گوسفند خوشمزه ­تر بوده و چربی کمتری دارد. پادتن­های موجود در شیر شتر در جلوگیری از بیماری­های زیادی تاثیر مثبتی ایجاد می­کند.

دوغ شتر پروتئین­های حفاظتی بسیاری داراست که خواص ضدباکتریایی و دارویی را به دیگر خواص آن اضافه می­کند. این نوع دوغ برای کسانی که مبتلا به بیماری­های دیابتی، رژیمی و یا حساس به لاکتوز هستند گزینه­ی خوبی­ست زیرا انسولین بیشتری نسبت به دوغ و لبنیات گاوی دارد.

همچنین خاصیت­های درمانی که از وجود آنتی باکتری­ها و ترکیبات ضد سرطانی آن است هم چشم پوشی نگردد.

  • انواع ویتامین­های موجود در دوغ شتر

وتامین­های B1، B2، B6، B12

اسیدهای فولیک و اسید پانتونیک

ویتامین C که 3 برابر این ویتامین دوغ شتر بیشتر از دوغ گاو می­باشد.

  • پروتئین­های موجود در دوغ شتر

دوغ شتر پروتئین روزانه آدمی به خصوص اسیدهای آمینه را تامین می­نماید. به دلیل اینکه نیازهای انسان در محیط­های گرم و خشک کالری کمی است و پروتئین و آب نقش مهمی در این مناطق دارند دوغ شتر می­تواند این نیازها را به درستی و به مقدار لازم برای بدن تهیه کند.

  • انواع املاح و مواد معدنی در دوغ شتر

از آن رو که دوغ شتر غنی از مواد معدنی از جمله آهن است که بعضی افراد اعتقاد دارند مصرف به موقع و روازنه این دوغ انسان را فارغ از مصرف دیگر لبنیات می­نماید.

دوغ شتر 10 برابر دوغ گاو دارای عنصر آهن و کلسیم است. همچنین مقدار زیادی آلبومین و گلوبولین نیز دارا می­باشد.

فواید دوغ شتر

  • درمان کم خونی
  • درمان دردهای مفصلی
  • درمان زخم معده
  • درمان زخم اثنی عشر
  • درمان کبد چرب
  • درمان تنگی نفس
  • درمان بیماری­های طحال
  • درمان بیماری­های به هنگام پیری
  • درمان و پیشگیری از بیماری سل
  • درمن نرمی استخوان در کودکان
  • درمان سرماخوردگی و تب
  • درمان آنفولانزا
  • درمان بی نظمی­های بدن
  • درمان اسهال
  • درمان بیماری­های روده بزرگ
  • مفید در گرمازدگی
  • مفید در پوکی استخوان
  • مفید برای شیر مادران باردار
  • مفید در درمان هپاتیت ب
  • کمک به تنظیم ضربان قلب
  • کمک به درمان یبوست
  • تقویت عضلات بدن خصوصا عضله قلب کودکان
  • تقویت چشم
  • نابودی چربی­های زیرپوستی
  • در صورت مصرف با شکر صافک کننده پوست صورت
  • رفع بی اشتهایی
  • کاهنده کلسترول خون
  • جلوگیری از بیماری اگزما
  • پیشگیری از گرفتگی عروق قلبی
  • دفع اخلاط غلیظ از بدن
  • دارای خاصیت ضد یبوست
  • موثر در درمان بیماری اوتیسم
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • در درمان بیماری ایدز هم تاثیرات مثبت بسیاری در سراسر دنیا داشته است.

تفاوت دوغ شتر و دوغ گاو

تفاوت بزرگی که در تهیه دوغ شتر با دوغ گاو وجود دارد این است که برای تهیه دوغ گاو ابتدا شیر گاوی را به ماده محرکی ( مثل ماست ) تبدیل کرده سپس از آن به تهیه دوغ می­پردازند ولی در تهیه دوغ شتر قضیه فرق می­کند.

در شیر شتر به این ترتیب است که ماده محرک از خود شیر به وجود می­آید و بعد با هربار اضافه کردن شیر به آن ماده بدون کم یا زیاد کردن ماده­ای به شیر در عرض چند ساعت مایعی تهیه می­شود که از لحاظ ظاهری شباهت بسیاری به دوغ دارد به این دلیل آن را دوغ شترنامیده­اند.

این مایع همان شیر است که بدون اضافه کردن مواد نگهدارنده، ماندگاری بیشتری خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X