تفاوت برنج محلی فجر با برنج محلی دم سیاه

 

برنج محلی فجر

یکی از محصولات پر استفاده در ایران برنج ایرانی است و در مناطق شمالی کشور کاشته می‌شود. یک موضوع مهم وجود دارد که آن عطر و بوی برنج است که اصلاح شده است.

بیشتر برنج های اصلاح شده بدون عطر خاص بودند و اکثر روی میزان کیفیت برنج تاکید داشته‌اند.

در سال ۷۶ برنج جدیدی به دیگر برنج‌ها اضافه و معرفی شد که برنج فجر نامیده می‌شود.تفاوت این نوع برنج محلی با بقیه برنج‌ها در عطر و بوی آن بود که به عطر برنج طارم شباهت داشت .

از آن سو برنج فجر نیز در صف برنج های پرمحصول قرار گرفت. این برنج در حال حاضر در شهر آمل و استان گیلان تهیه و کاشت می‌شود .

خصوصیات برنج محلی فجر

شکل برنج محلی فجر قسمت انتهای آن تا سر برنج باریک می‌گردد و یک سمت آن دارای فرورفتگی است. همچنین به سر خجنر نیر شباهت دارد. طول دانه خام برنج ۸ میلی‌متر و پخته آن به ۱۰.۳ میلی‌متر می‌رسد رنگ آن نیز سفید کدر است.

برنج فجر قیمت پایین تری دارد زیرا که میزان برداشت آن بسیار مناسب است و در نتیجه مشتریان بیشتری هم داراست.

از نظر نیاز غذایی، سوختگی غلاف، کنترل برگ خوار برنج و کنترل کرم ساقه خوار مورد بررسی قرار گرفته می‌شود. همچنین در زمان های مختلف رسیدگی‌های لازم نیز در برنج صورت میگیرد.

برنج محلی فجر پس از گذشتن از زمان برداشت عطر و طعم به خود می‌گیرد که این خصوصیت آن باعث جلب مشتری نسبت به دیگر برنج‌های پر محصول می‌باشد.

این نوع از برنج به دلیل کیفیت و قیمت خوب، برای رستوران ها، ادارات و شرکت ها بسیار اقتصادی است. برنج فجر را جایگزین برنج‌های خارجی مرغوب کنید.

ضدعفونی کردن بذر برنج فجر

برای پیشگیری از بیماری‌های بعضی از موادی به نام واکسی تیرام استفاده می‌گردد. این ماده به مقدار ۵ گرم برای هر کیلو بذر در آن به مدت ۱۸ تا ۲۴ ساعت قرار داده می‌شود.

برنج محلی دم سیاه

یکی دیگر از انواع برنج‌های مطلوب که در استان های شمالی کاشت می‌گردد برنج دم سیاه که طارم دم سیاه هم نامیده می‌شود، است.

قیمت این برنج از دیگر برنج‌ها بالاتر است. بهره‌وری از این برنج برای کشاورزان مشکل است و کمتر از برنج‌های دیگر محصول می‌دهد.

خصوصیات برنج محلی دم سیاه

شکل ظاهری برنج دم سیاه جلب توجه بسیاری در عموم دارد این برنج دارای رنگ سفید متمایل به کرم است. طول دانه برنج ۷ میلی‌متر و عرض آن ۱.۸۷ میلی‌متر در هنگام خامی می‌باشد. به هنگام پخت طول برنج دو برابر شده و ۱۲.۱۵میلی‌متر می‌گردد.

اغلب کاشت برنج محلی دم سیاه در استان گیلان است ولی به طور پراکنده در شهرهای رشت لاهیجان و اطراف این شهرها نیز صورت می‌گیرد.

برنج دم سیاه بعد از پخت عطر بسیار قوی و طعم خاصی دارد و برای مهمانی‌ها و مراسمات خیلی مناسب است.

پس از پخت به صورت یک دست دانه بلند و قلمی خواهد شد و طعم خوشی به غذای شما خواهد بخشید.

این نوع از محصول سخت ترین و طولانی مدت ترین مراحل کشت و برداشت را دارد که زمانی حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ روز به طول می‌انجامد.

برنج دم سیاه به هنگام کاشت نسبت به باقی برنج‌ها آب بیشتری لازم دارد.

طبع سرد و خشکی دارد البته از نظر طب سنتی این گونه است و ممکن است نظرات متفاوت دیگری وجود داشته باشد.

مقالات مشابه را مطالعه کنید

مقاله اول :مزایای تغذیه برنج محلی قهوه ای

مقاله دوم: راه های تشخیص برنج محلی مرغوب

مقاله سوم : ویژگی های برنج محلی آسیایی

مقاله چهارم : 10خاصیت مهم برنج محلی برای بدن

مقاله پنجم: 13 خاصیت درمانی برنج محلی

مقاله ششم : آیا آب برنج محلی می تواند موهای شما را قوی تر و شفاف تر کند؟

مقاله هفتم: چرا برنج شمال کیفیت بالایی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *