تصویر مقاله راه های تشخصی برنج مرغوب

راه های تشخیص برنج مرغوب

قبل از اینکه شروع به شناسایی برنج اعلاء کنیم بهتره به چند مورد از فواید برنج هم توجه کوتاهی داشته باشیم. برنج دارای بیشتر از 40 نوع متفاوت است که در سراسر دنیا پیدا می­شود. دو نوع اصلی آن، برنج غلات کامل و برنج سفید هستند. برنج نوع اول ( غلات کامل ) فرآوری چندانی ندارد از این نظر ارزش زیادی دارد ولی برنج نوع دوم ( سفید ) روزانه در حال فرآوری و تولید است و دارای ارزش کمتریست.

از جمله فواید برنج :

  • تامین کننده انرژی : برنج دارای کربوهیدرات بسیاری است که می­توان برای سوخت و ساز بدن استفاده نمود.
  • نداشتن کلسترول : هیچگونه چربی مضر یا کلسترول و سدیم در برنج وجود ندارد از آن رو برای بدن مفید است.
  • حاوی نشاسته : به دلیل داشتن نشاسته تاثیر مثبتی در رشد باکتری­های مفید در روده می­باشد.
  • جلوگیری از سرطان : برنج غلات کامل از فیبر غیرمحمول پر است که در برابر بعضی از سرطان­ها مقاومت بدن را افزایش می­دهد.
  • جلوگیری از اسهال خونی : سبوس که بخشی از برنج است خواص دارویی موثری در بیماری اسهال خونی دارد.
  • محافظت از پوست : برای درمان بعضی از بیماری­های پوستی، پودر برنج بهترین، تاثیرگذارترین و سالم­ترین نوع مواد غذایی می­باشد.
  • جلوگیری از آلزایمر : نوع دیگری از برنج که برنج قهوه­ای نامیده می­شود دارای مقدار زیادی از مواد غذایی انتقال­دهنده عصبی است که توانایی جلوگیری از بیماری آلزایمر را دارد.
  • تضمین سلامت قلب : برنج دارای خاصیت آنتی اکسیدان است که به افزایش قدرت قلبی-عروقی کمک زیادی می­کند.
  • در عملکردهای طبیعی مغز تاثیر مثبت مستقیم دارد.
  • برنج یک متعادل کننده­ی مهم و ضروری در برنامه­های غذایی است.
  • دانشمندان معتقدند که برنج شدت اشتها را افزایش داده و در نتیجه بیماری­های شکم و گوارشی را به راحتی درمان می­نماید.
  • از بروز یبوست مزمن پیشگیری می­نماید.
  • آرد برنج خاصیت تب بر­ی دارد.
  • برنج باعث روشن شدن رنگ چشم می­گردد.
  • تثبیت سطح قندخون
  • دارای ویتامین B1 برای بدن
  • تقویت متابولیسم بدن
  • کمک به هضم
  • مراقبت در مقابل دیسانتری
  • کمک به کاهش وزن
  • کنترل فشار خون
  • خاصیت دیورتیک
  • نابود کننده IBS
  • بهبود بیماری سودا و پیسوریازیس
  • برطرف کننده­ی تشنگی
  • مفید در اختلالات کلیوی

چگونه باید تشخیص داد که برنج مرغوب است یا نه؟

ظاهرا که نگاه می­کنیم اکثر برنج­ها شبیه یکدیگر هستند به همین دلیل وقت تست کردن و خوب یا بد بودن برنج رسیده است. در بیشتر مواقع مشکل ز مقدار آبی که به هنگام پخت برنج مصرف می­نمایید، نیست بلکه امکان دارد از خود (جنس، نوع) برنج باشد.

  1. تست غربالگری : ولین چیزی که باید به هنگام خرید برنج توجه کنید (چه برنج کیلویی و یا پاکتی) مقدار سفیدی که در آن وجود دارد است. این سفیدی که گچ دانه هم نامیده می­شود در وسط یا نوک دانه­ های برنج دیده می­شود.

اگر در برنج، گچ دانه وجود داشته باشد به این معناست که برنج شما می­تواند منشا خارجی داشته باشد.

نکته­ ی دیگری که باید میزان شکستگی در دانه ­های برنج می ­باشد. در برنج­های که در این میزان شکستگی زیاد است به هنگام پخت بعث ایجاد مشکل می­شود برای مثال ممکن ست طعم و ثبات و ظاهر برنج به آن شکلی که شما در نظر داشتید خوب نشود.

  1. تست مخلوطی برنج : برای تست دوم برنج که هم در غذاها هم در دسرها ازش استفاده می­کنیم تست مخلوطی برنج است.برنجی که خرید می­کنید دستش به هنگام پخت رو می­شود و می­توان کیفیتش را تشخیص داد. به برنجی که می­خرید و پلویی که می­خورید دقت کنید اگر بعضی از دانه­ها کمتر پخته شده بودند و یا بالعکس ین برنج، برنج مخلوطی می­باشد. یعنی در اصل دو نوع متفاوت (و یا بیشتر) برنج را مخلوط کرده و به فروش شما داده­اند.
  2. تست ته نشینی : اگر مقداری برنج خریده و به خانه برگشتید و یا برنجی که در خانه داشتید ولی از آن راضی نبودید در همین لحظه بید تست ته نشینی رانجم دهید.

برای این تست یک ظرفیت پلاستیکی بردشته به مقدار یک لیوان آب بریزید سپس چند قاشق از برنج خود را در آب قرار دهید. اگر که دانه­های برنج ته نشین شوند آن برنج، برنج مرغوبی است. در غیر این صورت شما حق دارید تا به کیفیت برنجی که خریداری کرده­اید شک نمایید.

  1. تست قالب گیری : یکی دیگر از تست­های شناسایی مرغوبیت برنج تست قلب گیری برنج است.

برای این تست ابتدا یک قابلمه را با دو لیوان آب پر کرده و یک لیوان از برنج را در آن ریخته و بجوشانید. پس از جوشیدن و نرم شدن برنج آن­ها را در ظرف پلاستیکی ریخته و به مدت دو تا سه روز در دمای اتاق بگذرید. اگر در عرض همین چند روز برنج قالب گیری شود نشان­ دهنده­ی آن است که از مرغوب بودن آن کاسته شده است.

  1. تست آتش زدن برنج : در یک جای مناسب (برای مثال مطبخ) یک قاشق برنج را آتش بزنید. اگر که دانه­های برنج شروع به آتش گرفتن کردند این وضعیت به این معناست که ممکن است برنج با مواد پلاستیکی مخلوط داشته باشد.
  2. تست جوشاندن : کاری که باید برای این تست انجام دهید این است که نصف لیوان برنج را با یک لیوان آب بجوشانید اگر که دانه­های برنج حالت چسبندگی به خود بگیرد باید آن نوع برنج را از لیست برنج­های خود حذف کنید.

راه­های اثبات شده­ی دیگر در تشخیص برنج با کیفیت

  • برنج­های اعلاء به هنگام پخت افزایش حجم دارند.
  • دانه برنج مرغوب به هنگام خامی طعم شیرینی دارد.
  • مقداری از دانه­های برنج را گرفته و روی یک جسم سخت قرار دهید و بکوبید اگر که برنج به پودر سفیدی تبدیل شد، با کیفیت و سالم است. در غیر اینصورت اگر که روی آن لکه­های سیاهی ایجاد شود می­توان نتیجه گرفت که برنج طبیعی و ارگنیک نیست.
  • برنج مرغوب دارای دانه ­های یک رنگ است. به طوری که وقتی در دست می­گیرید نباید دانه­ها از هم متفاوت باشند و رنگ و اندازه­ی دانه­ های برنج باید کامل یکسان باشند.

( به دلیل غربالگری برنج، امکان دارد مقدار ناچیزی از دانه­ها شکسته باشند که این موضوع مربوط به کیفیت برنج نمی­شود. )

  • یکی دیگر از نشانه­ های برنج با کیفیت عطر و بوی آن است. برنج­ های مرغوب همیشه عطر خصی دارند. ( مشابه بویی که در شالیزارها استشمام می­شود. )
  • یک خاصیت مهم برنج مرغوب و با کیفیت هضم آسان آن است. در صورتیکه برنج خوب باشد بلافاصله بعد از تماس با بزاق دهن نرم می­گردد. همچنین بعد از مصرف احساس سنگینی و نفخ نخواهید داشت.
  • دانه برنج اصل سفت است و به آسانی نمی­شکند. برنج که به طور عرضی دانه خط­ هایی را داراست، جزء برنج­های مرغوب حساب نمی­شود.
  • دانه­ ی برنج که به سختی خرد می­شود قطعا کیفیت بهتری درد. ( هرچه نسبت خشکی برنج بیشتر باشد کیفیت هم بهتر خواهد بود. )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X