گیاه برنج – ویژگی های گیاه برنج – خواص گیاه برنج – طرز تهیه شیر برنج

ویژگی های گیاه برنج

مقدمه

گیاه برنج ، برنج گیاهی علفی است که مخصوص مناطق گرم پر آب است. ویژگی های گیاه برنج طوری است که ساقه ی برنج استوانه ای شکل داردکه در جز در قسمتی که گره های آن وجود دارند خالی است.ارتفاع ساقه برنج به طور متوسط بین یک تا یک ونیم متر می  باشد. برگ های برنج باریک و بلند و نوک تیز است.

علاوه بر ساقه ی اصلی ۴ تا ۵ ساقه فرعی در برنج نیز وجود دارد.

برگ های برنج به صورت متناوب دو ردیفه در دو طرف ساقه برنج قرار دارند.

اجزای برگ برنج عبارتند از غلاف، پهنک، زبانک و گوشوارک، دانه های برنج مانند گندم درون گل آذین خوشه ای قرار دارد.

به میوه ی برنج و غلافی که میوه ی برنج در آن قرار دارد شلتوک گفته می شود. رنگ این غلاف سفید رنگ، قهوه ای، کهربایی، قرمز یا بنفش است.

برای استفاده از میوه برنج باید غلاف از میوه جدا شود یا اصطلاحا شلتوک پوست کنده شود.کاشت برنج به چین، ژاپن، هندوچین و هندوستان برمی گردد و پس آن در جاوه، سیلان، اندونزی، مصر، ماداگاسکار، برزیل، آمریکا، جنوب اروپا و حتی در مناطق گرم جنوب شوروی سابق نیز کاشته می شود.

در ایران نیز انواع برنج در استان های شمالی گلستان، مازندران و گیلان و استان های جنوبی در خوزستان و نواحی گرمسیر استان فارس و اصفهان نیز کشت می شود.

شکل ظاهری برنج به طور کلی به دو نوع تقسیم می شود که عبارتند از: برنج هندی و برنج ژاپنی.
دانه ی برنج هندی دراز، باریک و خیلی مرغوب است و اکثریت برنج مرغوب صدری ایرانی را این نوع تشکیل می دهد.
دانه ی برنج ژاپنی گرد و ریز است که در ایران به برنج گرده معروف است.

 

تصویر گیاه برنج

ویژگی های گیاه برنج

طرز تهیه شیر برنج به روش ساده اما خوشمزه

طرز پخت شیر برنج، شیر برنج یک غذای سنتی و خوشمزه و مقوی است که می  توان آن را به عنوان صبحانه، میان وعده و افطاری و حتی دسر بعد از غذا استفاده کرد.

برنج هنگامی که با شیر و شکر پخته می شود فوق العاده مقوی می شود.

شیر برنج به دلیل وجود شیر سرشار از کلسیم و به دلیل وجود برنج سرشار از ویتامین است. در پخت شیر برنج از طعم دهنده هایی طبیعی مثل هل و گلاب استفاده می شود که مقوی هستند و خاصیت آرام کنندگی دارند.

طرز پخت شیر برنج بسیار ساده است. شما می توانید با موادی ساده و در دسترس یک شیر برنج خوشمزه برای خانواده خود بپزید.
مواد لازم:
شیر ۲ لیتر
برنج ۱ پیمانه
گلاب نصف پیمانه
شکر به مقدار دلخواه

درمرحله اول ابتدا یک پیمانه برنج را از شب قبل بشوید و بخیسانید. البته می توانید در خود شیر هم بخیسانید. برای پخت اگر برنج با آب خیس خورده باشد آب آن را خالی کنید و اگر با شیر خیس خورده باشد نیازی به خالی کردن شیر نیست و درمرحله دوم مخلوط شیر و شکر و برنج را بر روی حرارت ملایم بگذارید تا برنج کاملا پخته و نرم شود و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.

 

شیر پلو
خاطرات برنجی

هنگامی که داشتم برای شیر برنج مطلب می نوشتم یادم آمد موقعی که بچه بودم پدربزرگم که الان ۸۸ سالش است به مادربزرگم میگفت شیر پلو بپز. و بعد از پخت پدر بزرگ با چه اشتهایی این غذا را میخورد ، مادربزرگ برای شیر پلو یا شیر برنج شیر و برنج را بصورت کته اما کمی شل تر درست میکرد و بعد از پخت روی آن رب انار شیرین میریختن و میخوردن. البته من هم دوست داشتم این غذا را. الان که دارم بهش فکر میکنم شیر با رب چه سنخیتی داره. یا اینکه هم طبع برنج، هم شیر و هم رب انار سرد است.

وقتی بچه بودم این تضاد رو نمیدونستم اما الان میدونم و برام جالبه که این غذا چه لذتی برای پدربزرگ داشته.

آبا او از طبع و مزاج چیزی نمیدانست یا میدانست و برایش اهمیت نداشت.؟؟؟؟؟

پدربزرگم رو ببینم ازش میپرسم. 

 

مقالات بیشتر در رابطه با برنج و دیگر مقالات را در سایت مدیکار بخوانید

 

مقالات مشابه 

چرا برنج شمال کیفیت بالایی دارد؟
۱۳ خاصیت درمانی برنج
۱۰ خاصیت مهم برنج برای بدن
مزایای تغذیه برنج قهوه ای
ویژگی های برنج آسیایی
راه های تشخیص برنج مرغوب
تفاوت برنج محلی فجر با برنج محلی دم سیاه
X